Wat, waar, wanneer, wie en waarom?

Het WUNSCHfest, het festival voor “de wins vur iddere mins”. Welke wens mogen we in vervulling laten gaan? Dat is de vraag die enkele inwoners van Grubbenvorst stellen. En die belofte komen ze na!

Op zondag 18 augustus 2019 vindt in Grubbenvorst een openlucht festival plaats, geheel in de Tiroler/Duitse stijl. Het festival genaamd “WUNSCHfest” staat in het teken van het goede doel. Concreet: het in vervulling laten gaan van wensen. Dit alles speelt zich af in een Oktoberfest decor. De ‘party wiese’ wordt ingericht aan de Venloseweg, naast Café Restaurant Beej Toën (De Vonkel). Vanaf 13.00 uur treedt een keur aan artiesten van eigen Limburgse bodem op. Alle artiesten zullen een Duits/Tiroler repertoire brengen. Voor de afsluiting om 20.00 uur zorgt Partyband Zugabe. Alle artiesten staan overigens pro deo op de bühne, om zo hun bijdrage te leveren aan het goede doel.

Maar wat is ’t WUNSCHfest eigenlijk? Een festival voor ‘de wins vur iddere mins’. Inwoners van Horst aan de Maas, verenigingen, (culturele) instanties, hebben simpelweg niet altijd de financiële mogelijkheden voor een ‘extraatje’. Het is steeds lastiger om alle eindjes aan elkaar te knopen. Heb je een langgekoesterde wens in privé- of verenigingsverband, dien ‘m vooral in! Het doel dat staat los van de invulling van de wens en het WUNSCHfest. Alles mag!

De totale opbrengst van het WUNSCHfest komt ten goede aan de wensen. Wie en wat dat wordt, blijft tot aan de afsluiting van het festival een verassing. Uiteraard hopen we op een grote opkomst de 18de, zodat een flink bedrag wordt ingezameld om hele mooie wensen in vervulling te laten gaan.